Baráti hangulat a 4. Fehér megyei magyar teremfoci bajnokságon

 

Baráti hangulat a 4. Fehér megyei magyar teremfoci bajnokságon

 

A magyarlapádiak egyik társuk gyógyulásáért szurkoltak

 

Közösségépítés nincs sport nélkül – ezt jól tudja a Fehér megyei RMDSZ is, ezért a Dr. Brendus Gyula Egyesülettel karöltve idén is megszervezték az izgalmas rangadót a nagyenyedi Agro sportcsarnokban. Az esemény költségeit a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően sikerül fedeznie az egyesületnek.

  1. február 15-én tizenegy csapat tett eleget Tövisi Antal főszervező és Vincze András társszervező felhívásának, az egyik bejelentkező utolsó pillanatban, objektív okok miatt, sajnos visszalépett. Jelen voltak és szépen teljesítettek Csombord, Felvinc, Marosgombás, Miriszló, Torockó és Vajasd játékosai. Először lépett pályára a turné történetében a torockószentgyörgyi Szilas focicsapat, amelynek lendületét mindenki értékelte. Nagyenyedről két csapat jelentkezett, éspedig a fiatalokból, 14-16 éves srácokból álló csapat illetve az idősebb korosztály képviselete, amelynek sorait lapádi barátok egészítették ki. Magyarlapád is két csapattal nevezett be, idén ugyan első ízben nem lépett a dobogó legfelső fokára egyik sem közülük, az általános elismerést viszont azzal vívták ki, hogy egyik jó barátjuk és pályatársuk egészségéért küzdöttek jelképesen, egy nagy fehér molinóra pedig piros és zöld betűkkel ráfestették: „Kitartást, Z.GY.!”

Az idei futball-rangadó változásokat hozott az előző évek teljesítményeihez képest. Az első helyezett Marosgombás csapata lett, a másodikon Vajasd csapata, a dobogó harmadik helyén pedig Magyarlapád I. foglalt helyet. Az idei gólkirály a magyarlapádi Kiss Péter lett, a legjobb kapus címet pedig a marosgombási Molnár Levente kapta. Minden csapatnak egy-egy oklevelet adtak ajándékba, a díjazottakat kupákkal és érmekkel jutalmazták meg.

Az egynapos erőpróba végén a mintegy 120 résztvevő levonult a Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házba, ahol finom falatokkal és jó borral pótolhatták a leadott kalóriákat. A hagyományos pörköltöt idén is a miriszlói alpolgármester, Csép Tamás és csapata, a közkedvelt Mesterhármas készítette el. A vacsora alatt, mint az ilyenkor lenni szokott, a résztvevők kiértékelték a nap eseményeit, és mindnyájan egyetértettek azzal, hogy ilyen zökkenőmentesen egyik találkozó sem valósult meg ezidáig.

Tövisi Antal főszervező lapunknak elmondta: rendkívül örvend annak, hogy a rangadón a sportszerűség és a baráti hangulat uralkodott, hiszen ez a legfőbb célja a rendezvénynek. A Fehér megyei magyar teremfoci bajnokság híre már eljutott más vidékekre is, idén például első ízben Kolozs és Maros megyei csapatok is jelentkeztek, akiket azonban a szervezés bonyolultsága miatt  nem fogadhattak, jövőre viszont kétnaposra tervezik a találkozót és akkor szívesen várják a régió jelentkezőit.

BASA EMESE