ÚJ KÍNÁLATTAL INDUL OKTÓBER ELSEJÉN A DÉLUTÁNI OKTATÁS NAGYENYEDEN

Az RMDSZ székházában már 4 esztendeje folyik délutáni oktatás. Kezdetben egy csoporttal foglalkoztak, később már kettőre is tellett, anyagiak és jelentkezők szempontjából egyaránt.

Idén két csoport indul, mintegy 60 gyerekkel. A nulladikosok és elsősök alkotta csoporttal a Malom-utcai székházban egy új pedagógus, Ajtonnean Tánia foglalkozik, a Bethlen Gábor Kollégium tanítóképzőjének végzettje, aki 3 évig Angliában dolgozott, és a házi feladatok megoldása után angol nyelvet is tanít a kicsiknek. A II.-IV. osztályosokkal a református egyház Berde Mária-termében felváltva foglalkoznak a tanítónők, Gilyén Izabella, Ross Amál és Szakács Ildikó.

A tanulásban való segítségnyújtás és az ingyen étkeztetés mellett számos egyéb érdekes foglalkozás is várja a gyerekeket ezután is, például néptáncoktatás, színdarabok bemutatása, a vallásos és a nemzeti ünnepekkor szervezett műsorok. A pár nappal ezelőtt a szülőkkel tartott megbeszélésen elsősorban az angol nyelvi foglalkozások számítottak a legnagyobb újdonságnak, de örvendtek annak is, hogy ezután kéthavonta lesz egy közös tevékenység a szülőkkel és kíváncsian várják a hagyományápoló foglalkozásokat is, amelyekbe idén besegít a Petőfi-programos Hajdara Tamás is.

A délutáni oktatást Nagyenyeden kizárólag pályázati forrásokból oldják meg, a programot a BÁV ZRT, a Bethlen Gábor Alap, az RMDSZ, az RMDSZ Nőszervezete és a Communitas Alapítvány és a Brendus Gyula Egyesület támogatja.

BASA EMESE