Sokfelől jöttek a legmagyarabb bálra

Legmesszebbről a verespatakiak, köztük román nemzetiségűek is, akik már tavaly is itt voltak, és nagyon jól érezték magukat. Mások Felvinczről, Marosdécséről, Magyarbecéből, Torockóról, Székelykocsárdról, Miriszlóról, Magyarlapádról, Tordáról és még sok más helyről érkeztek. Megtisztelte jelenlétével a magyar bált Bitai Levente, a Kolozsvári Főkonzulátus vezető konzulja is. Kováts Krisztián néhány szóban üdvözölte a bálozókat, és ismertetett néhány, az utóbbi időben elért eredményt, pl. a magyarlapádi iskola anyagi támogatását.

Rövid farsangi jelenetet adott elő a Bethlen Gábor Kollégium V. B osztálya, Fischer Helga osztályfőnök és Kónya Tibor iskolalelkész irányításával. Az igazi hangulatot a Kék nefelejcs és a zalaegerszegi Mercy együttes teremtette meg, nosztalgikus dalaikkal. A lelkesebb bálózóknak az énekesnő pusziért ingyen CD-t is osztogatott.

A tombolázás idén is igen jól sikerült. A fődíj, egy színes televízió a szerencse folytán ifj. Ladányi Sándor nagylaki lelkészhez került. A mikrohullámú sütőt a marosújvári Kovács Judit nyerte meg, míg az irodaszéket a magyarlapádi Szabó Éva vihette haza. A két hosszú hétvégére szóló felajánlás Vincze András felvinczi alpolgármesternek és a magyarlapádi Farkas Szerénkének jutott. A báli hangulat hajnalig kitartott.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők itt.

Szabadság, 2012. február 04.

Sz