Sikeres gulyásfesztivál sok nyertessel

A versenyre háromfős csapatok jelentkeztek, amelyek közben kiegészültek segítőkkel, tanácsadókkal. Mintegy 150-200, szórakozni vágyó ember gyűlt össze a szép májusi napfényben csillogó zöld gyepen. Kiderült, hogy anyaországi és amerikai vendégek is vannak a „drukkolók” között. Ínycsiklandozó illatok terjedtek a levegőben, miközben Köble Tibor csombordi zenész és alkalmi segítői, pl. Kelemen Ferenc zenetanár szórakoztatta a szépszámú közönséget. Molnár Ida az RMDSZ óriás „boszorkányüstjében” versenyen kívüli ízletes gulyást főzött mindenki számára. Közben Pap Péter és Tamás András borászok eladással egybekötött bemutatót tartottak finom italaikból, míg mások az asztalitenisznek hódoltak.
Belátogatott a rendezvényre Kovács Péter ügyvezető alelnök, EP-képviselőjelölt és stábja is. Itt volt Krecsák Adalbert nagyenyedi alpolgármester, a megye EP-képviselőjelöltje is, aki egy üveg pezsgőt adományozott a győztesnek.
Itt senki sem volt vesztes. A zsűri (Molnár Ilona panzió-tulajdonos, Lőrincz László nyugalmazott muzeológus, Tűri Ibolya egykori szakácsnő) valahol, titokzatos inkognitóban hozta meg nem könnyű döntését. A győztesek: 1. A Laci konyha (Nagyenyed), Zudor László vállalkozó „főszakács” irányításával. 2. Idill (Nagyenyed) Kelemen Adél háziasszony és csapata. 3. Pirospaprika (Nagyenyed) Kelemen Csaba vállalkozó vezetésével. A nyertesek kupákat, a fesztivál emblémájával ellátott pólókat és flekkensütőket kaptak, minden résztvevő oklevelet kapott munkája elismeréseképpen. A krumplit a torockóiak, a fát Molnár Józsi vállalkozó biztosította.
 
Szabadság, 2009.05.06