Községnapokat szerveztek Torockószentgyörgyön

Az április 27-én és 28-án megszervezésre került a  Torockói Községnapok. A községnapok változatos programjának a Rudnyánszky-kúria udvara, illetve este a Brassai Sámuel Kultúrotthon adott helyet. A szép környezet és a szabadtéri programok kellemes kikapcsolódást jelentettek mindenki számára. A helyszínen kínált gasztrónómiai finomságok úgyszintén hozzájárultak a jó hangulat megteremtéséhez, amelyet még az eső sem tudott elrontrani.

Két éve Torockó község önkormányzatának, az esemény főszervezőjének kezdeményezésére, a Torockói Községnapot felváltva szervezik meg Torockón, illetve Torockószentgyörgyön. Az esemény fő üzenete az összetartózás fontossága volt.

A szombat délutáni fellépők a Torockói fúvószenekar, amelyik sramlival, csárdásokkal, operettekkel és könnyűzenei darabokkal szórakoztatta hallgatóságát, a torockószentgyörgyi óvodások és kisiskolások, i a Torockói Sebes Pál Általános Iskola kisdiákjai,  a Fogarasi Antónia által irányított Kis és Nagy Szilas Néptánccsoport.  Az eseményen két vendégcsoport is fellépett, a kolozsvári Zurboló Táncegyüttes és a csíkszeredai Sárga Rózsák Nyugdíjas Dalcsoport. Barátságos focimeccset is  szerveztek a felvinci futballcsapat és a házigazda Torockószentgyörgyi Szilas közöt, amely döntetlennel végződött.

Az esemény jó hangulatához a koncertek is nagymértékben hozzájárultak. Szombaton délután került sor Ócsai Júlia előadóművész és a torockói származású Vígh Levente magyar nóta és operett koncertjére, amelyet Kozma Tamás zongoraművész kísért. A községnapok sztárvendége idén a Magyar Kultúra lovagja címet viselő Tamás Gábor énekes, dalszerző volt.. A fiatalokat a LetShow partizenekar koncertje, este pedig a torockószentgyörgyi DJ Veres által szolgáltatott zene vonzotta az eseményre, amelyről nem hiányozhatott a parádés tűzijáték sem.

A Torockói Községnapokon a megyei RMDSZ szinte minden esélyes jelöltje részt vett, így egy erős és kitartó szervezet mutatkozott be, amelyet Winkler Gyula európai parlamenti képviselő és Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke erősítettek jelenlétükkel. A felvezetőben elhangzott: a Fehér megyei RMDSZ megyei tanács-jelöltlistáját Ladányi Árpád Csaba vezeti. A szövetségnek két polgármester-jelöltje van a megyében, Csegezi Edit Zsuzsa és Deák-Székely Szilárd Levente személyében Székelykocsárdon, illetve Torockón, valamint tizenöt településen indít 169 önkormányzati jelöltet.

 Az eseményen a megyei RMDSZ tizenhárom olyan személyt és egyesületet díjazott, akik a mindennapokban sokat tesznek a helyi magyar közösségért.