Jelentős segítséget nyújtott a Communitas Alapítvány több Fehér megyei szervezet számára

A Communitas Alapítványnak köszönhetően, 2023-ban ismét több Fehér megyei civil szervezet és egyházközség részesült támogatásban. A városok közül nagyenyedi, gyulafehérvári, tövisi és marosújvári szervezetek kaptak segítséget az általuk megvalósított programokra és beruházásokra, de számos vidéki egyesület is része lehetett a programnak.

A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük például a magyarlapádi Ethnika Kulturális Alapítványt, amelyik a szórványkollégium további fejlesztésére és a huszonötödik alkalommal megszervezett Maros- és Kis-Küküllő Menti Népzene- és Néptánctáborra kapott támogatást, továbbá a Miriszló Gyöngye Egyesületet, amelyik a XI. Miriszlói Magyar Kulturális Napot és egy torockói csapatfejlesztő kirándulást szervezhetett meg, de néptánc-program finanszírozáshoz jutott a székelykocsárdi Cserevár Egyesület is. A Vajasdi Margaréta a helyi magyar közösségi ház programjait és beruházásait folytathatja a Communitas Alapítványnak köszönhetően, a torockószentgyörgyi Szilas Egyesület pedig résztámogatást kapott a futballpálya felújítására és a focicsapat kiszállásainak fedezésére valamint egy kolozsvári tematikus kirándulás megvalósítására.

A programok és beruházások java része ilyenkor, a nyár folyamán valósul meg, így már érzékelhető ezen támogatások súlya és szerepe a szórványvidéken.