RMDSZ Fehér megyei Nőszervezete tanácsadást nyújtott egészségügyi és sociális kérdésekben

Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármester kezdeményezésére, az RMDSZ Fehér megyei Nőszervezete évente több olyan eseményt szokott szervezni, amelyeknek fő célcsoportja az idősebb korosztály. Ilyen volt a március 24.-én, péntek délután megszervezett találkozó is, melynek helyszíne a nagyenyedi Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Ház volt. 

A találkozón elsőként Szabó Eszter, a nagyenyedi székhelyű E.T.I. Optika tulajdonosa a látás megóvásának fontosságát hangsúlyozta és kihirdette, hogy a vele együtt dolgozó optometrista lányával, Tímeával, ingyenes szemvizsgálatot tart bárkinek.

Arros Bianka Marosvásárhelyen dolgozó neurológus a stroke (agyi infarktus) tüneteiről, hatásairól és megelőzéséről tartott tartalmas vetítettképes előadást. Az orvosnő elmagyarázta, mi a teendő akkor, ha ilyen esettel találkozunk, hiszen életet lehet menteni.  Az orvosnő kéthetente egy alkalommal Enyeden is rendel.

Márkus Etelka kommunikációs szakember felvázolta, hogyan sikerült az RMDSZ-nek a kormányzás eszközeit a családok erősítésére fordítani, illetve melyek voltak a legfontosabb, a gazdaságot védő intézkedések. A találkozón az is elhangzott, hogy hogyan lehet a nyugdíjt szociális juttatásokkal megnövelni.

A szakemberek által szolgáltatott információk nagyon hasznosnak bizonyultak, a résztvevők sok kérdést tettek fel és kaptak felvilágosítást a különféle konkrét helyzetekre.