Petőfi és Madách 200 emlékév vetélkedő

A Bethlen Gábor Kollégium Diáktanácsa úgy gondolta, hogy egy vetélkedőt szervezett a Petőfi és Madách 200 éves megemlékezés alkalmából. A vetélkedő több fordulóból állt és erre 5 csapat jelentkezett.
Az első fordulóban a csapatoknak egy instagram fiókot kellett létrehozniuk és egy pár perces videót kellett készítsenek, amiben a 2 költő találkozását, beszélgetését jelenítik meg. A második fordulóban a csapatok Madách Imre: Az ember tragédiája című művének folytatását, egy 16.-dik szint kellett megírjanak.
A döntő fordulóban végül az 5 csapatból 3 csapat jutott tovább. A három csapat a Danoninok, Legénykék és az Irodalmárok. A Kollégium tanárai közül választották ki a zsűritagokat.
A döntőben több feladatott is meg kellett oldjanak a csapatok. Az első feladat egy kahootos kérdéssor volt, amire a csapatok a telefonjuk segítségével válaszolhattak. A második feladat egy keresztrejtvényt volt, a versenyzőknek 15 perc állt rendelkezésükre ennek megoldására. Egy másik feladat az Activity volt. Ezek a feladatok mellett minden csapat bemutatta az általuk készített instagram fiókot, a videót és az általuk megírt 16.-dik szint. Ezek után a zsűri elvonult és összeszámolta a pontokat.
Az első helyezett a Danoninok, a második helyezett az Irodalmárok és a harmadik helyezett a Legénykék lettek. Az első helyezett egy pizza utalványt kapott, a második helyezetten végzett csapat egy tortát kapott a harmadik csapat pedig édességekből álló csomagot kapott.
A vetélkedő nagyon sikeresen zajlott és a résztvevő diákok nagyon élvezték.