Nincs mese Fehér megyében sem! Megmondóest Nagyenyeden.

Június 1-én, szombaton az RMDSZ elnöke megnyitó beszédet mondott a Duna-napon, Magyarlapádon családi napon, Csombordon gyereknapon és családi találkozón vett részt, Nagyenyeden pedig megmondóestet tartott.

Torockón a Székelykő alatti mesés településen Kelemen Hunor találkozott Deák-Székely Szilárd Levente torockói polgármesterrel és Vincze András alprefektussal.

 

Magyarlapádon az Ethnika Kulturális Alapítvány rendezvénycsűrjében Turzai Tímea magyarlapádi tanácsos és Lőrincz Helga nagyenyedi alpolgármesterrel egyetemben az összefogás fontosságát hangsúlyozták a köszöntőbeszédekben. Ezt követték a kulturális műsorok. Első fellépő a Magyarlapádi Csegely zenekar, ezt követte Bertóti Johanna interaktív koncertje, valamint a Kolozsvári Magyar Opera gyerekkórusának előadása zárta.

 A kampánykörút Csombordon folytatódott, ahol a református parókia udvarán a Pipacs Néptánccsoport szervezett hangulatos családi napot.

A kampánykörút utolsó, kiemelt állomása Nagyenyed volt, ahol Kelemen Hunor, Nincs Mese! megmondóestet tartott a Georgia étterem konferenciatermében. Meghívottja Hölvényi György, a FIDESZ – KDMP színeiben megválasztott európai parlamenti képviselő volt, a beszélgetés témája az európai parlamenti, illetve a romániai helyhatósági választások tétje volt.

Arra is kitért Kelemen Hunor, hogy az emberek számára fontos a háború és a béke kérdése, azért, mert van egyfajta szorongás az emberekben, hiszen a rakéták egyre közelebb hullnak le, a napokban épp Kárpátalján.

Azt is elmondta, a helyhatósági választásokra vonatkozóan, hogy nagyon fontos a mozgósítás, mert magas lesz a romániai részvétel és a magyar részvétel ettől nem maradhat el. 

Hölvényi György európai parlamenti képviselő elmondta hogy egy héttel vagyunk a választások előtt és nagyon fontos az, amit a szövetség megfogalmazott, hogy Nincs mese!  A képviselő hozzátette, hogy június 9-e után egy olyan Európai Parlamentet szeretne, ahol a békepártiak lesznek többségben, ennek érdekében pedig – akár kompromisszum árán is – együtt kell dolgozni.