Kétezret meghaladó csomagosztó évad Nagyenyeden és környékén

Válságos időkben, főként amikor a körülmények megnehezítik a személyes kapcsolatteremtést, az embertársaink iránt tanúsított figyelem, törődés, egy segítő kéz sokkal többet jelent, mint amikor a megszokott kerékvágásban zajlik az élet. 

Segély- és ajándékcsomagok kiosztására mindig is volt példa Nagyenyeden, azonban amióta a járvány felütötte a fejét, Lőrincz Helga alpolgármester úgy vélte, fokozottabban kell támogatást nyújtani. Így 2020 tavaszán és őszén illetve 2021 tavaszán jelentős csomagosztó akciókat szervezett, többezres tételekben, főleg a nagy keresztény ünnepek, húsvét és karácsony tájékán. Egy-egy ilyen alkalommal az idősek számára nagyjából 700, a gyerekek számára összesen 1500-nál több csomag került kiosztásra. A figyelmességben nem csupán az enyediek és a közigazgatásilag a városhoz tartozó falvak lakói részesültek, hanem Felvinc, Magyarlapád, Székelykocsárd, Torockó és a Küküllőszög települései is a listára kerültek.

A csomagosztás mellett Nagyenyeden az RMDSZ munkatársai, felkérésre, segítséget nyújtottak azon idős embereknek is, akik számára gondot okozott a bevásárlás a kritikus egészségügyi helyzetben. Természetesen sok önkéntes társult a nemes célú kampányhoz, akiknek Lőrincz Helga alpolgármester ezúton is köszönetet kíván mondani.

A Nagyenyed és a környék magyarlakta településeire kiterjedő segítségnyújtás a Dr. Brendus Gyula Egyesület, a Dr. Szász Pál Egyesület illetve a Fehér Megyei RMDSZ Nőszövetségének összefogásaként valósult meg, a támogatók pedig a Bethlen Gábor Alap, a Communitas Alapítvány, a Nagyenyedi Máltai Szeretetszolgálat voltak, ezekhez társult magánszemélyek pénzadománya is.

Basa Emese

Támogatók: BETHLEN GÁBOR ALAP

Letölthető logók – bgazrt.hu

  COMMUNITAS ALAPÍTVÁNY