Farsangi bál Nagyenyeden

A Fehér megyei RMDSZ és a Dr. Szász Pál Egyesület 2013. január 26-án rendezte meg a nagyenyedi Luk étteremben a hagyományos farsangi bált. Az est házigazdája Kerekes Hajnal, köszöntötte a jelenlévő vendégeket. Itt volt, Kustán Magyari Attila, az Erdélyi Riport munkatársa, Kiss Gábor az Ágnus Rádió főszerkesztője, Ladányi Árpád kormánybiztos, Ónody Rita kolozsvári konzul és Hegedüs Csilla az RMDSZ kulturális főtitkár-helyettese.

Hegedüs Csilla elmondta, hogy az RMDSZ egy Szorványmenedszer nevű szolgálatot indított el, s e program keretén belül megpróbálják segíteni a Fehér megyei magyarságot is. Kováts Krisztián a Fehér megyei RMDSZ elnöke is köszöntötte a megye minden részéről ide érkező vendégeket és egy rövid összefoglalót tartott az elmúlt félévben politikai részen elért eredményekről. A jelenlévők megtudhatták, hogy Fehér megyének az RMDSZ részéről gyakorlatilag két parlamenti képviselője is lesz: László Attila, volt kolozsvári alpolgármester, jelenlegi szenátor és Klárik László Kovászna megyei szenátor és egy szenátori iroda is létesülni fog Nagyenyeden! A nyitó beszédek után, bemutatkozott a Miriszló gyöngye nevű táncegyüttes, őket követvén a már közismert csombordi Pipacsom tánccsoport. Mindkét tánccsoport produkcióját a nézők vastapssal jutalmazták meg.

Mint mindig, ez alkalommal is sok szép tombola tárgyat sorsoltak ki. A tombolahúzást többek között értékes ajándékokkal támogatták: Harácsek Zoltán, Adorján Mária, Holányi Julianna és Lovász Noémi festőművészek, a Bitai vendégház, Molnár András csombordi rózsa termesztő és a Communitas Alapítvány.

A résztvevők valószínűleg nagyon várták e rendezvényt, mivel mindenki vidáman beszélgetett ismerőseivel, barátaival s ebből könnyen lehet következtetni arra, hogy a farsangi bálnak jövője van Nagyenyeden.

Nagyenyed, 2013.01.27

Érsek Attila