Először szervezték meg az idősek napját Nagyenyeden.

„ NEM ROSSZ ÉVJÁRAT A HATVAN…”

Először szervezték meg az idősek napját Nagyenyeden.

2018.október 5-én megható találkozót szervezett az RMDSZ Fehér megyei Nőszervezete a Georgia elegáns éttermében. A szervezésbe a helyi Máltai Szeretetszolgálat, a Református Nőszövetség és az RMDSZ is besegített, melyek nevében Lőrincz Helga alpolgármester, Szakács Ildikó nőszövetségi elnök, Boros Erzsébet tiszteletes asszony és Ferencz Erzsébet óvónő köszöntötték az egybegyűlteket, utóbbi egy megható írással csalt könnyeket sokak szemébe.

A délutáni oktatásban résztvevő gyerekek dallal köszöntötték az időseket, majd egy kis figyelmességgel kedveskedtek a szépkorúaknak, a mintegy 150 résztvevőnek. Egy másik meglepetés Szabó Eszter felajánlása volt: két hétig ingyen szemvizsgálatot végez az időseknek, Karsai Gitta orvosnő pedig az egészséges életmódról tart majd előadást. Az ezüsthajú enyedi és enyedhez tartozó községekből való résztvevőket finom vacsorával kínálták meg.

Az est vendége Dévai Nagy Kamilla volt, aki a szívhez szóló dallamok mellett családjáról is mesélt, vázolta nagyenyedi rokoni kötődéseit és felolvasta Öregedés című, ironikus, az öregedéssel járó kellemetlenségeket kipellengérező karcolatát. Előadása végén szeretettel fogadta azt a megtiszteltetést, hogy őt választották az RMDSZ Fehér megyei Nőszervezetének tiszteletbeli elnökévé.

Basa Emese

 

Támogatok:

A FEHÉR MEGYEI RMDSZ NŐSZERVEZET

A NAGYENYEDI MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT

A FEHÉR MEGYEI RMDSZ