A Communitas Alapítvány támogatásai Fehér megyében 2021-ben

Idén minden eddiginél hathatósabban támogatta a Communitas Alapítvány Fehér megye magyar civil szervezeteit, közösségeit. A rendezvények közül támogatásban részesült az Aranyosszéki és Alsó-Fehér Vármegyei Huszár és Honfoglaló Hagyományőrző Egyesület által szervezett III. Fehér Megyei Honfoglaló Hagyományőrző Találkozó, a III. Gyulafehérvári Családi Nap és a II. Lehel kürtje – ifjúsági íjászvetélkedő, a Dr. Szász Pál Egyesület huszárképzése, az augusztus 21-22. között megrendezésre kerülő IX. Miriszlói magyar kulturális napok (Miriszló Gyöngye Egyesület), a Felvinci Református Egyházközség gyermeknapja és vakációs bibliahete, a Dr. Brendus Gyula Egyesület gyermeknapja, a Halászlé- és Halfőző verseny illetve az ifjúságnak szánt egészségmegőrző programja, a Felvinc Létom Egyesület kezdeményezései (fiatalok számára szervezett táncházak, kirándulás Ady Endre nyomában), a Tövisi Református Egyházközség Gruzda-emléknapja és a „Ne hagyjátok a templomot!” címet viselő program valamint négy marosújvári kezdeményezés, a Marosújvári magyar napok,  az IT mentes vidéki vadkemping (Sóváros Egyesület) illetve „A marosújvári gyerekek magyar jövőjéért” és a „Jövőépítés Marosújváron és környékén” címet viselő programok (Pro Teneris Egyesület).

A Romániai Magyar Cserkésszövetség – 121. sz. Bethlen Gábor cserkészcsapata az Ifjúsági Szaktestület döntésének köszönhetően csapatépítő hétvégén vehetett részt Brassó környékén, a Szórvány Szaktestülettől pedig támogatást nyert egy hagyományőrző nyári tábor megvalósítására. A Communitas Alapítvány Művelődés Szaktestülete a nagyenyedi Dr. Szász Pál Egyesület weboldalát minősítette támogatásra érdemesnek, a Szórvány Szaktestület pedig Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Ház programjainak megvalósítását segíti. Sport kategóriában két egyesület nyert támogatást, a torockószentgyörgyi Szilas Egyesület, amelyik a hasonló nevű focicsapat számára pályázott illetve a Felvinc Létom Egyesület, amelyik biciklitúrát szervezett Aranyosszék jobb megismerése végett.

A nagyobb beruházásokra is több településnek sikerült jól pályáznia, így a Cserevár Egyesület a székelykocsárdi magyar ház felszereléseit bővítheti, az Ethnika Kulturáis Alapítvány a magyarlapádi közösségi központ és alkotóház számára vásárolhat tetőcserepeket, a Felvinc Létom Egyesület a könyvtárépület felújítását valósíthatja meg, a Vajasdi Margaréta Néptáncegyüttes Egyesület pedig a helyi magyar közösségi ház fejlesztését folytathatja.